שאלנו את השף: מה המנות הכי מומלצות?

אירוע מיוחד מהווה את ההזדמנות לחגוג ובגדול ויש כל כך הרבה אפשרויות שכל מה שצריך זה רק לבחור לפי מועד החגיגה, הרכב המשתתפים, התקציב שברשותכם, לוחות הזמנים.

כדאי להתחיל בגיבוש קונספט, כי הרעיון שעומד מאחורי האירוע יקבע את הלך הרוח, התפאורה, העיצוב וכמובן, אופי הסעודה.

לפניכם טיפים בתכנון אירוע תוך דגש על ההיבט הקולינארי ואיך לגבש תפריט ביחס למיקום:

מה הלוקיישן עבורכם?

כאשר מתכננים אירוע לרוב פוגשים בשלוש אפשרויות עיקריות.

אולם אירועים שמוצע בפורמטים שונים כמו חלל סגור מקורה או גן אירועים מטופח שכולל כבר את סידורי הישיבה, חופה, רחבת ריקודים, מטבח.
מסעדת שף מיוחדת בה החגיגה נסובה סביב הסעודה והיא במרכז, כשאפשר להיות רגועים לגבי האוכל ואפשר לחגוג אירועים אינטימיים יחסית גם כשתנאי מזג האוויר לא בהכרח נוחים בחוץ.

אירוע בטבע הוא אירוע ששובר את גבולות הפנים ומתרחש בחוץ, בשטח, כשהטבע מהווה את הרקע לחגיגה ואפשר להמציא את האירוע כיד הדמיון הטובה, כולל ריהוט אלטרנטיבי של מרבצים או ערסלים, בישול שמחובר לאדמה, תוכנית אמנותית שמתאימה כפעילות תחת כיפת השמיים באוויר הפתוח.

משנה מקום – משנה גסטרונומיה

בכל מקום שתבחרו תוכלו לחשוב על רעיונות יצירתיים אחרים בהתאם לייחוד של הלוקיישן.

חשוב להחליט מבעוד מועד על התפריט על מנת לייצר אחידות נושאית וקשר בין המנות, בין אם מבחינת התאמה לעונה בה מתקיים האירוע ובין אם כחומר גלם שמייצר את החיבור הקונספטואלי ובין אם מבחינת צבעוניות או מנות חמות או מנות קרות או מנות שכל מנה מתקשרת עם מטבח עולמי אחר.

באירוע במסעדה ברחובות תוכלו ליהנות מסעודות חגיגיות כשרות בסטנדרט אירופאי גבוה וכן מתפאורה מרהיבה ומעוררת השראה מגופי התאורה ועד הריהוט האלגנטי ושירות ביחס אישי לחוגגים ואם בחרתם לחגוג חתונה בטבע,

חשוב שתבחרו חברת הפקות שתדע להפיק אירוע איכותי ומרגש בטבע מכל הבחינות.

דגשים חשובים במנות לאירועים

מבחינת פתיחים או מנות ראשונות התייחסו לזרימה של האירוע.

אם מדובר באירוע מינגלינג שאנשים מסתובבים ברחבי המקום ומחפשים מנה קלילה ואוורירית, פינגר פוד, שיוכלו להחזיק ביד ולנשנש – חפשו מנות מהסוג הזה וודאו שיש עושר של אפשרויות לחטיפים, כי בדרך כלל מדובר במנות ביס, שמסיימים בביס אחד ובדרך זו גם האורחים יוכלו לטעום ממגוון מנות.

במידה ומדובר באירוע פורמאלי של ישיבה, ניתן לייצר מנות ראשונות גדולות יותר שמדליקות את בלוטות הטעם אך גם לא משביעות ברמה כזאת שהאורחים לא יוכלו אחר כך לאכול מנה נוספת.

אתם הרי רוצים לייצר סעודה מתמשכת…
בכל הנוגע לעיקריות, כאן כדאי לקחת בחשבון שיקולים והעדפות של הסועדים – מי ששומר על כשרות, בעלי רגישות לגלוטן או ללקטוז, מנות שמותאמות לחיך הבררני של הילדים.

כדאי שהמנה העיקרית תתקשר למנה הראשונה מההיבט של סוג וסגנון המטבח או סוג הבישול אך תהיה נדיבה וגדולה יותר ביחס למנה הראשונה (בכל זאת זו המנה העיקרית).

מומלץ לרווח בין המנות העיקריות לקינוחים, כדי להשאיר מקום באירוע וזמן לאינטראקציה, סדנה חווייתית, מופע או כל תוכן אחר שתרצו לשלב בחגיגה שלכם.

הקינוחים צריכים להשלים את הסעודה ולהשאיר טעם מתוק אבל לא חייבים לבחור קינוחים כבדים מדי וגם במקרה הזה כדאי להתייחס לנושא הכשרות ורגישות לחלב או רגישויות אחרות

אפשר לבחור קינוחים על טהרת הפירות העונתיים או קינוחים צבעוניים שגם יהיו פוטוגניים לצילום.

חשבו על השילובים בין המנות גם למשקאות המוגשים לשולחן או המוצעים בתפריט המשקאות בבר.

ישנם קוקטיילים המתמזגים היטב עם מנות עיקריות מסוימות וכדאי שיהיה באירוע מלצר שיוכל להציע את השילובים המוצלחים ביותר ולהמליץ עליהם לאורחים.

מתכננים
אירוע?
לעוף למעלה
כלי נגישות